Luottokortti - Vertaa luottokortit ja löydä paras!

Listasimme parhaat paikat hakea luottokorttia. Vertaile luottokortit nopeasti ja helposti. Lue lisää.

luottokortti

Bank Norwegian luottokortti - Luottoraja 15 000 € - Korko: 19,99 %

Bank Norwegian korttiin kuuluvat edut:

  • Ei vuosimaksua
  • Korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää
  • Luottoraja jopa 15 000 euroa
  • Valitse cashback tai CashPoint-pisteet
  • Maksuttomat käteisnostot kotimaassa ja ulkomailla

Esim. maksulykkäyksen yhteydessä korko 19,99 % ja tod. vuosikorko 21,92 % 1500 € luotolle. Takaisinmaksu 12 erässä (139 €) kuukauden välein. Kulujen osuus on 168 €, yhteensä 1668 €. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Komplett Bank luottokortti - Luottoraja 5000 € - Korko: 19,94 %

Yksi kortti - monta eri hyötyä! Luottokortti joka kerryttää bonusta sekä hyödyntää jokaisen oston. Ei vuosittaisia kuluja, valinnainen PIN, ilmaiset käteisnostot ja jopa 50 päivää korko vapaata.

Kerrytä bonusta kaikista ostoksistasi, luottoraja jopa 5000 euroa, ​ei vuosimaksua, jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa luotollesi sekä bonusta jokaisesta ostoksesta.

Korkoesimerkki ostoksen osamaksun yhteydessä Mastercard - luottokortilla: Korko 19,94% ja tod. vuosikorko 21,87%, 1 000 €/12 kk. Yht: 1 108 €.

Miten luottokortti käytännössä toimii?

Luottokortti on kätevä maksuväline, jota voi käyttää lähes jokaisessa korttimaksut hyväksyvässä paikassa. Sillä on mahdollista myös nostaa rahaa pankkiautomaatista.

Osa luottokorteista on sellaisia, että niillä voi maksaa laskuja suoraan verkkopankin kautta nostamatta luottoa ensiksi omalle käyttötilille. Käyttäessäsi korttia lainaat rahaa luottokorttiyhtiöltä.

Näin sinulla on mahdollisuus tehdä sekä nostoja että ostoja luottorajasi puitteissa ja voit siten saada ostoksillesi maksuaikaa. Joissakin tilanteissa on tarpeen saada ostokset tehtyä heti, vaikka käyttötilillä ei olisikaan juuri nyt rahaa. Tällaiset tilanteet voivat johtua eri syistä, mutta itse kukin on luultavasti kokenut tällaisia tilanteita. Luottokortin ansiosta rahat ovat heti käytettävissä, vaikka oman tilin saldo olisikin 0 euroa. Yleensä luottokortit tarjoavat tietyn maksuajan ilman korkoa mutta voit myös maksaa lainan takaisin pidemmällä ajalla erissä. Tällöin sinulta veloitetaan lainasta korkoa.

Kortti kulkee näppärästi mukana ja on aina heti käden ulottuvilla, kun haluat maksaa ostoksesi tai nostaa rahaa. Kortti onkin usein käteistä näppärämpi vaihtoehto, sillä se toimii tavallisesti myös eri maissa, jolloin rahaa ei välttämättä tarvitse vaihtaa paikalliseen valuuttaan.

Tämä on erityisen näppärää silloin, kun loma ei kestä kovin montaa päivää, ja tänä lyhyenä aikana halutaan nähdä mahdollisimman paljon. Luottokortit ovat heti käytettävissä mutta käteisen vaihtaminen eri valuuttaan ei vieraissa olosuhteissa usein tapahdukaan ihan heti.

Miten valita paras luottokortti?

Omat käyttö- ja kulutustottumukset vaikuttavat siihen mikä on paras luottokortti. Moni luottokortin käyttäjä nostaa luottokortin korottoman maksuajan kortin tärkeimmäksi ominaisuudeksi, kun taas joku toinen voi arvostaa jotakin toista kortin ominaisuutta vielä enemmän.

Tutustu siis tarkasti luottokortin etuihin ennen lopullisen valinnan tekemistä. Tarkastele, mikä on luottokortin luottoraja, kuinka paljon korotonta maksuaikaa kortti tarjoaa sekä mikä on luottokortin korko ja muut kulut.

Vertaile luottokortteja esimerkiksi asianmukaisten luottokorttivertailujen avulla. Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti sinulle tärkeisiin luottokortin ominaisuuksiin. Tee päätöksesi tämän pohjalta.

Mikä on paras luottokortti?

Moni on sitä mieltä, että Bank Norwegian -luottokortti on paras kortti, mutta jokin toinen luottokortti voi sopia vielä paremmin juuri sinulle. Esimerkiksi Komplett Bank Mastercard on toinen erittäin suosittu vaihtoehto. Toisaalta, jos etsit halvinta luottokorttia, on S-Pankin S-Etukortti Visa tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Jos taas etsit korttia, jossa on pisin maksuaika korottomasti, kannattaa tutustua SweepBankin luottokorttiin. Lainaston luottokortti sen sijaan vaikuttaa kalliilta 20 prosentin korolla. Tämän lisäksi kyseinen luottokortti ei tarjoa lainkaan maksuaikaa ilman korkoa.

Joihinkin luottokortteihin on mahdollista yhdistää jopa K Plussa -ominaisuus, joka on näppärä, jos sinulla on tapana tehdä ostoksia K-ryhmän liikkeissä. Joihinkin luottokortteihin sisältyy myös matkavakuutus. Luottokortit tarjoavat siis monia etuja, joihin on hyvä tutustua ennen luottokortin hankintaa.

Kuka voi saada luottokortin?

Jotta voi hakea luottokorttia, tulee henkilön olla täysi ikäinen. Henkilöllä tulee myös olla säännölliset tulot. Tulosi voivat olla palkka- tai eläketuloja. Yleensä sinun tulee olla myös pääasiallisena asiakkaana siinä pankissa, josta haet luottokorttia.

Kuinka voin hakea luottokorttia?

Voit hakea luottokorttia, jos ikäsi on vähintään 18 vuotta. Täytä luottokorttihakemus näppärästi netissä.

Kuinka paljon korotonta maksuaikaa luottokortti tarjoaa?

Luottokortti toimii yleensä niin, että henkilö voi tehdä ostoksia luottokortilla ja maksaa ne myöhemmin takaisin luottokortille. Jos velan maksaa eräpäivään mennessä, on velka yleensä koroton.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että Lainaston luottokortti ei tarjoa lainkaan korotonta maksuaikaa. Tämän lisäksi myös muiden luottokorttien korottoman maksuajan pituus vaihtelee.

Yleensä koroton maksuaika on 30 päivän mittainen. Suuri osa pankeista tarjoaa luottokortin käyttäjälle tämän 30 päivän korottoman maksuajan. Näin saat 30 tärkeää päivää hankkia rahat tilillesi. Ellet halua maksaa koko lainasummaa heti kerralla takaisin, voit maksaa sen myös erissä. Tällöin sinulta toki peritään lainasta myös korkoa.

Lisäksi luottokortista voi tulla maksettavaksi kuukausi- tai vuosimaksu. Pisimmän korottoman maksuajan tarjoaa tällä hetkellä esimerkiksi SweepBankin luottokortti.

Millainen luottoraja luottokortissa voi olla?

Luottokortti tarjoaa joissakin tapauksissa jopa 10 000–20 000 euron luottorajan. Näin suuri luottoraja vaatii kuitenkin kortin haltijalta vakaan taloudellisen tilanteen!

Tällä hetkellä esimerkiksi Bank Norwegian Visa tarjoaa maksimiluottorajaksi 10 000 euroa, samoin S-Pankki Visan ja Komplett Bank Mastercardin osalta. 20 000 euron maksimiluottoraja löytyy esimerkiksi OP Visa -kortista.

Ihan jokaisen Matti Meikäläisen taskusta ei todellakaan löydy luottokorttia, jonka luottoraja on 10 000–20 000 euroa. Tällaisia luottokortteja ei nimittäin myönnetä kenelle tahansa.

Yleensä luottokorttien luottoraja on 1 000–5 000 euroa. Toisaalta luottokortit voivat sisältää myös jopa alle 1 000 euroa luottorajaa. Kannattaa siis aina hakea omia tuloja vastaavaa luottorajaa.

Mitä hyötyä luottokortista on?

Luottokorttia voi käyttää kulutusluoton sijaan tilanteissa, joissa tarvitsee hetkellisesti pientä luottoa. Luottokortilla, kuten Komplett Bankin Mastercard, voi maksaa ostokset heti, kun niitä tarvitaan.

Suurin osa luottokorteista antaa käyttäjälleen mahdollisuuden maksaa pois velka korottomasti tietyn ajan sisällä. Velan voi myös maksaa erissä, mutta tällöin velasta menee korkoa.

Voit maksaa kortin luottosaldon joustavasti takaisin. Tämä tekee oman talouden hallinnasta tavallista joustavampaa.

Millaisissa tilanteissa ei voi hakea luottokorttia?

Luottokorttia ei voi saada, ellei ole iältään vähintään 18 vuotta. Sen saamiseksi tulee siis olla täysi-ikäinen.

Kortin saaminen saattaa estyä myös, jos hakee korttia liian korkealla luottorajalla. Esimerkiksi Komplett Bankin Mastercard 10 000 euroa käsittävällä luottorajalla on monelle hakijalle aivan liian suuri luottoraja. Luottoraja tuleekin aina suhteuttaa omiin tuloihin sopivaksi.

Voinko käyttää toisen luottokorttia?

Sinulla ei ole oikeutta käyttää jonkun toisen korttia eikä maksaa jonkun toisen luottokortilla. Kortin käyttöoikeus on ainoastaan korttiin nimetyllä omistajalla.

Mikä on luottokorttien korko?

Yleensä luottokortissa on vähintään 30 päivää korotonta maksuaikaa. Tämän jälkeen korko vaihtelee ja se voi olla esimerkiksi 19,99 prosenttia tai esimerkiksi 11,95 prosenttia ja kolmen kuukauden Euribor. Vertaile aina eri luottokorttien korko ennen luottokortin hankkimista.

Mitä muita kuluja luottokortilla voi olla?

Joissakin luottokorteissa on vuosimaksu. Toisaalta esimerkiksi suosittu ja arvostettu Bank Norwegianin kortti on vuosimaksuton kortti. Lisäksi se tarjoaa käyttäjälleen monenlaisia etuja, kuten matkavakuutus. Saat näin monta kärpästä yhdellä iskulla ja jopa vuosimaksu jää välistä! Ei olekaan ihme, että korttia etsivät asiakkaat päätyvät usein Bank Norwegianin korttiin. Korttia on jopa helppo hakea heti netistä!

Jotkut luottokortit sisältävät tilinhoitopalkkion. Yleensä tilinhoitopalkkio ei kuitenkaan ole kovin suuri, vaan tavallisesti kyse on muutamasta eurosta. Esimerkiksi S-Pankki Visan tilinhoitopalkkio on 0–2 euroa kuukaudessa. Voit hakea S-Pankki Visaa netistä vaikka heti – kuten useita muitakin eri luottokortteja!

Vertaile aina eri korttien kokonaiskulut. Saat näin selville itsellesi parhaiten sopivan korttivaihtoehdon. Vertailu onnistuu netissä vaikka heti! Esimerkiksi Danske Bank Mastercard Gold -kortin kokonaiskulut ovat maksimissaan 150 euroa vuodessa. Danske Bank Mastercard Gold on suosittu kortti ja vaikka sen kulujen hinnoittelu saattaakin aluksi tuntua sekavalta, on hyvä, että kortille on asetettu maksimi kokonaisveloitus.