Rakennuslaina - Peruskorjauslaina asunnon peruskorjaukseen

Rakennuslaina eli peruskorjauslaina mahdollistaa asunnon peruskorjauksen. Listasimme parhaat paikat hakea lainaa asunnon korjaukseen. Vertaile ja valitse paras vaihtoehto. Lue lisää.

rakennuslaina

Kilpailuta asuntolaina yhdellä hakemuksella

Etuan avulla voit maksutta kilpailuttaa asuntolainasi vaivattomasti. Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali. Voit  kilpailuttaa myös ASP-lainan.

Asuntolainapankki useammalle

Harkitsetko uuden asunnon ostamista, mutta et ole saanut lainaa omasta pankistasi tai muilta perinteisiltä pankeilta?

Bluestep Bank pyrkii auttamaan sinua silloin, kun muut pankit eivät siihen pysty. Käymme yhdessä läpi taloudellisen tilanteesi ja selvitämme mahdollisuutesi asuntolainan saamiseen.

Mikä on rakennuslaina?

Rakennuslaina on omanlaisensa asuntolaina. Yleensä rakennuslainaa nostetaan osissa rakennuksen, kuten omakotitalon, rakentamisen edistyessä.

Rakennuslainan vakuutena käytetään asuntoa, jota ollaan rakentamassa. Tarvittaessa voidaan käyttää myös lisävakuuksia.

Kilpailuta rakennuslaina

Rakennuslainan kilpailuttaminen kannattaa. Aloita lainan kilpailuttaminen hyvissä ajoin. Lainan kilpailuttamisen voi hoitaa netissä palvelumme kautta.

Täyttämällä yhden lainahakemuksen voi saada useita lainatarjouksia. Tämä tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse erikseen hakea rakennuslainaa usealta eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Sen sijaan voit keskittyä kaikessa rauhassa uuden kodin rakentamisen seuraamiseen. Tässäkin on jo urakkaa kerrakseen.

Näin pystyt pitämään kaikki langat käsissäsi. Voit jopa tarvittaessa itse osallistua kodin rakentamiseen.

Miksi oman rakennuslainan kilpailuttaminen kannattaa?

Kun kilpailutat rakennuslainan, saat yleensä aina tarjouksia useilta eri luotonantajilta. Voit näin vertailla erilaisia tarjouksia ja niiden kustannuksia.

Pienellä vaivalla ja lainavertailulla voit löytää juuri sen oikean lainatarjouksen, joka vastaa parhaiten tarpeitasi. Kun näkee tämän pienen vaivan ennen rakennuslainatarjouksen hyväksymistä, voi säästää asunnon rakennuslainan kuluissa.

Useinkaan oman pankin ensimmäisenä saatu lainatarjous ei ole se kaikista paras. Tämän vuoksi lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa ajan kanssa ammattimaisen lainavertailusivuston avulla.

Vaatiiko rakennuslainatarjousten kilpailuttaminen paljon aikaa?

Rakennuslainatarjousten kilpailuttaminen saattaa kuulostaa vaativalta ja runsaasti aikaa vievältä projektilta. Onneksi sen ei tarvitse olla kumpaakaan – ei aikaa vievää, eikä vaativaa.

Tämä johtuu siitä, että netistä löytyy nykyään monipuolinen valikoima tehokkaita lainavertailusivustoja. Näiden sivustojen avulla lainan kilpailuttaminen onnistuu hetkessä.

Millaisia vakuuksia rakennuslaina tarvitsee?

Lainaan liittyvät vakuudet on yksi tärkeä huomioitava seikka. Rakennettava rakennus toimii onneksi tässä tapauksessa lainan vakuutena. Lisäksi saatetaan vaatia myös muita vakuuksia, ellei rakennus vielä yksinään riitä lainan vakuudeksi.

Pankki osaa kertoa parhaiten, millaiset vakuudet tarvitset lainaa varten. Saat pankilta myös lisätietoa lainan hakemista silmällä pitäen.

Kuinka voin arvioida rakennuslainan tarpeeni?

Kustannusarvio on helppo tehdä erilaisilla netistä löytyvillä laskureilla. Esimerkiksi monet pankit tarjoavat tällaisen laskurin verkkosivustollaan.

Laskuria kannattaa hyödyntää ennen kuin haet lainaa talon rakentamiseen tai tontin ostamiseen. Se auttaa sinua arvioimaan asunnon rakentamisen kustannuksia ja lainan tarvettasi.

Esimerkiksi talon koko, tontin tyyppi ja kodin varustelu vaikuttavat lainan tarpeeseen. Usein alkuperäinen budjetti venyy ja paukkuu, kun rakentaminen etenee vaihe vaiheelta. Tällaisessa tilanteessa on hyvä, että laina haetaan aina vaihe vaiheelta.

Saat kenties aivan uudenlaisia ideoita, kun rakentaminen etenee ja saatatkin haluta kotiisi vielä sitä ja tätä. Usein sanotaankin, että nälkä kasvaa syödessä ja tämä koskee kuvaannollisesti myös omakotitalon rakennusprojektia.

Kuinka suuri on tyypillinen suomalainen rakennuslaina?

Rakennuslaina omakotitalon rakentamista varten on Suomessa yleensä alle 300 000 euroa. Lainaa myönnetään tavallisesti noin 100 000 euroa – 400 000 euroa.

Rakennuslainalle on tyypillistä, että sen budjetti menee yli lähes kaikissa projekteissa. Aina näin ei toki käy, mutta budjetin ylittymiseen on tarpeellista varautua jo etukäteen.

Lisäksi rakentajan on hyvä varautua erilaisiin yllättäviin rahareikiin, joita voi tulla vastaan omakotitalon eri rakennusvaiheissa. Rahareikiä voi löytyä hyvin yllättävistä paikoista, joten varautuminen ennakolta on valttia!

Voinko hakea rakennuslainaa yhdessä puolisoni kanssa?

Voit hakea lainaa yhdessä puolisosi kanssa. Jos olette hankkimassa esimerkiksi ensimmäistä omaa yhteistä kotia, voi yhteinen laina tuntua erityisen hyvältä ratkaisulta.

Kun lainaa haetaan yhteishakijan kanssa, on pankin usein tavallista helpompaa hyväksyä lainahakemus. Hakijoilla on myös yleensä paremmat mahdollisuudet saada lainaa erityisen hyvillä ehdoilla ja riittävän paljon, kun hakijoita on yhden sijaan kaksi.

On kuitenkin hyvä sopia jo etukäteen valmiiksi, miten lainan takaisinmaksu hoidetaan siten, ettei siitä aiheudu riitaa. Usein nimittäin juuri raha aiheuttaa monet parisuhteen riidat.

Nämä riidat voi pyrkiä välttämään sillä, että yhteisistä talousasioista puhutaan avoimesti ja että niistä sovitaan mahdollisimman tarkasti jo etukäteen. On tärkeää pohtia jo etukäteen, kuka vastaa yhteisessä taloudessa mistäkin.

Myös jousto on parisuhteessa ja sen taloudenhoidossa usein tarpeen. Toisaalta on tärkeää pitää huolta siitä, ettei parisuhteen toinen osapuoli joudu koko ajan joustamaan itsensä kustannuksella.

Toisille pariskunnille yhteisen lainan ottaminen voi merkitä parisuhteen tiivistymistä ja syventymistä. Sen sijaan jollekin toiselle pariskunnalle yhteinen laina voi merkitä lopun alkua. Tilannetta tulee aina tarkastella omasta tilanteesta ja omasta parisuhteesta käsin koko kuvio huomioiden.

Mikä on rakennuslainani korko?

Rakennuslainasi korko riippuu hyvin monista eri asioista. Jotta rakennuslainasi korko olisi sinulle mahdollisimman edullinen, muista kilpailuttaa rakennuslainasi.

Saatuasi pankeilta erilaisia rakennuslainatarjouksia, vertaile niitä ja valitse itsellesi paras korko ja muut ehdot. Voit saada näin itsellesi yllättävän suuren säästön.