Asuntolaina - Asuntolainatarjous verkossa

Hae asuntolaina kätevästi verkossa. Kilpailuta asuntolaina usean eri pankin kesken yhdellä hakemuksella. Lue lisää.

asuntolaina

Kilpailuta asuntolaina yhdellä hakemuksella

Etuan avulla voit maksutta kilpailuttaa asuntolainasi vaivattomasti. Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali. Voit  kilpailuttaa myös ASP-lainan.

Asuntolainapankki useammalle

Harkitsetko uuden asunnon ostamista, mutta et ole saanut lainaa omasta pankistasi tai muilta perinteisiltä pankeilta?

Bluestep Bank pyrkii auttamaan sinua silloin, kun muut pankit eivät siihen pysty. Käymme yhdessä läpi taloudellisen tilanteesi ja selvitämme mahdollisuutesi asuntolainan saamiseen.

Asuntolaina

Asunto on suurimmalle osalle suomalaisista suurin sijoitus elämän aikana. Harvalla on mahdollisuus maksaa asuntoa kokonaisuudessaan saman tien, vaan apuun otetaan asuntolaina.

Asuntolainan määrä ja laina-aika vaihtelevat, ja voit saada tilanteestasi riippuen monenlaisia lainapäätöksiä. Koska asuntolainan maksuaika on yleensä jopa kymmeniä vuosia, kilpailuta asuntolainasi löytääksesi sinulle sopivan lainan.

Laina rasittamatta talouttasi

Kun asuntolainan hakeminen uuden kodin ostamiseksi on ajankohtaista, on hyvä ensin miettiä oma maksukyky realistisesti. Laske budjettiin mukaan eri menoerät ja jätä tilaa lisäksi yllättäville menoille.

Paras asuntolaina on aina sellainen, joka ei rasita arkea liiaksi. Kannattaa myös huomioida, että lainan korko elää ja varautua mahdolliseen korkojen nousuun. Hae vain sellaista asuntolainaa, johon sinulla on varaa.

Vertailemalla edullisinta asuntolainaa

Nykyään asuntolainaa on mahdollista saada paitsi pankin myös monen muun rahoituslaitoksen kautta. Asiakkaan kannattaakin olla tarkkana. Tutustu rauhassa eri vaihtoehtoihin ennen kuin päätät lainasi antajan ja yksityiskohdat.

Lainan kilpailutuksessa riittää parhaimmillaan yksi asuntolainahakemus, joka tuottaa useita tarjouksia. Asuntolainahakemus on syytä täyttää huolella ja rehellisesti, sillä tiedot tarkastetaan riippumatta siitä, mitä kautta lainaa haet.

Selvitä lainahakemuksen avulla taloutesi tilanne

Kun täytettävänä on lainahakemus uuden kodin hankkimiseen, voit samalla selvittää oman taloutesi vahvuudet ja mahdolliset piilevät heikkoudet.

Miten hyvin talouttasi voi ennakoida? Joudutko usein turvautumaan pikavippeihin? Kuinka hyvä käsitys sinulla on siitä, mikä on nykyisen lainasi korko?

Tämän kaltaiset kysymykset auttavat usein selvittämään sinulle sopivan lainan ja laina-ajan sekä sen, miten lainan lyhennykset osaltasi hoituvat.

Lainan määrä tarpeiden mukaan

On hyvä selvittää myönnettävän lainan määrä ja mahdolliset vakuudet jo ennen kuin varsinaista ostopäätöstä harkitsee, jotta mahdollisiin kauppoihin voi varautua mahdollisimman hyvin.

Lainapäätös ei sido mihinkään. Asuntolaina voi olla esimerkiksi 50 000 euroa tai jopa yli 300 000 euroa riippuen esimerkiksi asiakkaan taloudellisesta tilanteesta ja tuloista sekä hankittavan asunnon hinnasta.

Hae asuntolainaa, niin saat aina henkilökohtaisen lainatarjouksen. Näin voit valita, millainen asuntolaina on tilanteessasi paras.

Kenelle asuntolaina myönnetään?

ASP-laina myönnetään ainoastaan ensiasunnon ostajalle, mutta asuntolainan voit hakea mihin tahansa asuntoon elämäntilanteesta riippumatta. Yleensä asuntolaina myönnetään, mikäli asiakkaan on mahdollista osoittaa takaisinmaksukykynsä.

Alle 18-vuotiaille asuntolaina ei ole mahdollinen, mutta asiakkaan on mahdollista aloittaa säästäminen valitun pankin tilille missä iässä tahansa erilaisten säästötilien kautta.

Asuntolainaa ilman vakuuksia

Nykyään vakuudet eivät ole asuntolainan saamisen ehdoton edellytys. Asuntolainan saattaa saada myös ilman takaajia, mikäli tulot ovat säännölliset.

Lainahakemus tehdäänkin juuri siksi, että rahoituslaitoksen on mahdollista arvioida lainan hakijan edellytykset lainan maksamiseen.

Täyttämällä hakemuksen saat sen kautta arvion oman taloutesi nykytilasta. Saat lainaa maksukykysi mukaan.

Asuntolainaa valituksi ajanjaksoksi

Hae asuntolainaa elämäntilanteeseesi sopivaksi ajaksi. Laina-aika saattaa vaihdella paljonkin pankin tai muun rahoituslaitoksen kanssa sovituin ehdoin.

Kannattaa myös muistaa, että mahdollisuuksien mukaan asuntolainan voit yleensä maksaa pois myös alkuperäistä suunnitelmaa nopeammassa aikataulussa.

Selvitä korkotaso

Kun asuntolainasi ottaminen on ajankohtaista, selvitä samassa yhteydessä, että ymmärrät yleisimmät lainaan liittyvät termit ja niiden toimintaperiaatteet. On hyvä tietää, voiko korkojen nousuun varautua ja kuinka korkojen taso määräytyy.

Kodin ostaminen on usein tunteisiin vetoava tilanne, joten asuntolainan ehdoista on hyvä ottaa selvää. Vaikka mukana on tunnetta, voit valita sopivan asuntolainan viisaammin käyttämällä perusteena faktoja.

Lainojen korko vaihtelee

Kun asuntoa ostaessasi mietit, mikä lainan korko on, on hyvä ymmärtää, että yhtä ja pysyvää vastausta ei ole olemassa. Korko riippuu luotonantajatahosta ja siihen vaikuttavat monet asiat.

Nimelliskoron lisäksi lainaan liittyy usein muita kuluja, joten todellinen vuosikorko selviää vasta, kun nämäkin on otettu huomioon. Todellista vuosikorkoa saattaa olla vaikea selvittää, joten lainojen vertailu ilman apua on haastavaa.

Lainaturva tuo vakautta

Kun neuvottelet asuntolainasta uuteen kotiin, kilpailuta myös lainaturva. Sen avulla saat turvaa ja apua lainan maksamiseen esimerkiksi työkyvyttömyyden tai työttömyyden osuessa kohdalle.

Lainan takaisinmaksuturvan määrä ja muut ehdot riippuvat sopimuksen sisällöstä ja ehdoista. Hakemuksen tekemisessä kannattaa oman edun vuoksi olla rehellinen.

Ota laina harkiten

Elät lainasi kanssa todennäköisesti pitkän ajan, jolloin asuntolainasta tulee olennainen osa arkea. Siksi pankin tai muun rahoituslaitoksen kanssa kannattaa neuvotella kohtuulliset asuntolainaan liittyvät ehdot.

Lainojen vertaileminen auttaa aina sinua luomaan kokonaiskuvan siitä, millainen laina sinun on mahdollista vastaanottaa. Usein asunnon ostaja yllättyy omista lainamahdollisuuksistaan. Hae silti lainaa vain harkiten.

Takaisinmaksuaika tilanteen mukaan

Koosta riippumatta asuntolainan takaisimaksuaika vaihtelee. Muista, että laina-aika vaikuttaa suoraan siihen, mikä on kuukausittaisen lyhennyksen määrä ja todellinen vuosikorko.

Alkuperäiseen maksusuunnitelmaan on yleensä mahdollista tehdä muutoksia, mutta niistä saattaa koitua lisäkuluja.

ASP-laina ensiasunnon ostajalle

Jos kyseessä on ensimmäisen asunnon hankkiminen, kannattaa muistaa myös ASP-laina. Kyseessä on valtion tukema laina, johon voit saada valtiontakauksen sekä samassa yhteydessä valtion korkotukea enintään kymmeneksi vuodeksi.

ASP-laina on korkojen suhteen edullisempi kuin muut markkinoiden asuntolainat. Lainalla hankittava asunto voi olla hakijan tarpeiden mukainen ilman rajoituksia. Myös muuten ostopäätöksen voit tehdä itsenäisesti, kuten toistenkin lainojen kohdalla.

Asuntolainan jousto

Suurin osa asuntolainoista joustaa elämäntilanteen mukaan. Voit hakea asuntolainalle esimerkiksi lyhennysvapaan, jolloin maksat ainoastaan lainan korot. Tämä on pankin tai muun rahoituslaitoksen kanssa sovittava asia.

Asuntolainan lisäksi voit hakea tarpeen mukaan myös muuta lainaa, kuten remonttilainaa. Uuteen kotiin saatetaan tarvita kunnostustöitä, joita ei voida yhdistää varsinaiseen asuntolainaan.

Toisen kanssa haettava asuntolaina

Voit hakea asuntolainaa myös yhdessä puolisosi kanssa, jos asutte yhdessä. Kun hakijoita on kaksi, se nähdään lainan hakemisen kannalta myönteisenä asiana. Onhan takaisinmaksu täten turvatumpaa.

Kaksi hakijaa voivat ottaa vastaan suuremman lainatarjouksen, eikä toisen osapuolen pieniä tai epäsäännöllisiä tuloja nähdä riskinä lainan ottamiselle.

Voidaanko asuntolainahakemus hylätä?

Vaikka nykyään yhä useamman on mahdollista löytää itselleen paras asuntolaina, joskus voi käydä niinkin, että saatat saada kielteisen lainapäätöksen.

Tämä voi johtua aikaisemmista maksuhäiriöistä tai jo olemassa olevista, suurista lainoista tai esimerkiksi pienistä tuloista suhteessa menoihin. Jos elämäntilanne muuttuu, lainaa kannattaa kuitenkin hakea uudelleen.

Lainojen vertailun hyvät puolet

Kun vertaat, millaisia tarjouksia sinun on mahdollista saada asuntolainaan, olet etuoikeutetussa asemassa. Näin pääset hyötymään tilanteesta, jossa eri tahot kilpailevat siitä, kenet valitset hoitamaan lainasi.

Säästät vertailemalla rahaa ja aikaa. Lisäksi voit vielä harkita rauhassa eri vaihtoehtoja tarvitsemasi ajan ja keskustella niistä sinulle tärkeiden ihmisten kanssa. Lainojen kilpailutus ei maksa sinulle mitään.

Vertaile sitoutumatta

Kun vertailet asuntolainoja, et sitoudu mihinkään. Jos päätätkin, että vielä ei ole lainan ottamisen aika, olet ainakin saanut mahdollisimman kattavan kokonaiskuvan siitä, millaisia lainoja nykymarkkinoilla on tarjolla.

Asuntolainalupaus nopeasti

Vaikka asuntolainan ottamisessa kannattaa käyttää harkintaa ja suosia vertailua, tarvittaessa asuntolainapäätöksen saa varsin nopeasti. Tämä on tärkeää erityisesti, mikäli asunnosta on käynnissä tarjouskilpailu tai sen hankkimisella on muuten kiire.