Asuntolainan kilpailutus - Kilpailuta asuntolaina ja säästä rahaa

Kilpailuta vanha tai nykyinen asuntolaina ja säästä rahaa jopa tuhansia euroja. Miten asuntolainan kilpailutus onnistuu? Lue alhaalta lisää miten asuntolainan kilpailuttaminen onnistuu käytännössä. Lue lisää.

asuntolainan kilpailutus

Kilpailuta asuntolaina yhdellä hakemuksella

Etuan avulla voit maksutta kilpailuttaa asuntolainasi vaivattomasti. Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali. Voit  kilpailuttaa myös ASP-lainan.

Asuntolainapankki useammalle

Harkitsetko uuden asunnon ostamista, mutta et ole saanut lainaa omasta pankistasi tai muilta perinteisiltä pankeilta?

Bluestep Bank pyrkii auttamaan sinua silloin, kun muut pankit eivät siihen pysty. Käymme yhdessä läpi taloudellisen tilanteesi ja selvitämme mahdollisuutesi asuntolainan saamiseen.

Asuntolainan kilpailuttaminen säästää rahaa

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa, koska siten voi säästää paljon rahaa. Kun näet eri pankkien asuntolainatarjoukset, pääset valitsemaan parhaan tarjouksen niiden joukosta. Voit näin löytää mahdollisimman edullisen asuntolainan.

Voiko vanhan asuntolainan kilpailuttaa?

Myös vanhan asuntolainan voi kilpailuttaa ja myös vanhan asuntolainan kilpailutus kannattaa. Esimerkiksi lainojen korko on saattanut muuttua vanhan lainan laina-aikana ja sinulla on mahdollisuus saada kilpailuttamalla jopa tuhansien eurojen säästön.

Olemassa olevan lainan kilpailuttaminen kannattaa etenkin, jos kilpailutus jäi viimeksi tekemättä. Se kannattaa siinäkin tapauksessa, että luoton korko pysyy samana kilpailutuksen jälkeen. Tällaisessa tapauksessa asiakas voi olla varma, että pankin nykyinen tarjous on ajan tasalla. Lisäksi kilpailuttaminen muistuttaa asiakasta siitä, että pankin asuntolainatarjous kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Millainen laina-aika asuntolainassa voi olla?

Asuntolainan takaisinmaksuaika on tyypillisesti melko pitkä. Voit löytää asuntolainan, jonka takaisinmaksuaika on jopa yli 30 vuotta.

Keskimäärin suomalaiset maksavat asuntolainaa takaisin 17 vuodessa. Uusien asuntolainojen kohdalla takaisinmaksuajaksi valitaan usein kuitenkin 25 vuotta.

Takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, miten suuri korko lainasta joudutaan kokonaisuudessaan maksamaan. Lisäksi myös muut kulut kasvavat, kun takaisinmaksuaika pitenee.

Kilpailuta asuntolaina helposti netissä

Asuntolainan kilpailutus saattaa ensiksi kuulostaa vaativalta urakalta, joka vie paljon aikaa. Onneksi asuntolainan kilpailuttaminen on nykyään mahdollista hoitaa helposti verkossa. Vain yhdellä hakemuksella voi saada useiden eri pankkien tarjoukset.

Netistä löytyy useita palveluja, jotka kilpailuttavat asuntolainan asiakkaan puolesta. Täytä hakemukseen tarvittavat tiedot ja lähetä hakemus.

Yleensä asuntolainan kilpailuttaminen ei maksa asiakkaalle mitään, eikä sido sinua mihinkään. Näin asuntolaina kannattaa kilpailuttaa matalalla kynnyksellä, sillä vain siten asiakas voi nähdä miten paljon hän voi säästää uutta asuntolainaa hakiessaan asuntolainan hyvien lainaehtojen ansiosta.

Paras asuntolaina löytyy vain harvoin omasta pankista, minkä vuoksi asuntolainaa hakiessa pankit kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Näin löydät parhaan mahdollisen pankin, joka tarjoaa sinulla lainaa parhain mahdollisin ehdoin.

Vertaile itsellesi paras asuntolainan marginaali

Kun olet kilpailuttanut asuntolainan verkossa, kannattaa vertailla saamasi tarjoukset huolellisesti. Varmista ensiksi, mikä on lainan marginaali.

Kannattaa huomioida myös asuntolainojen todellinen vuosikorko ja Euribor eli viitekorko. Tarkista tarjouksista millaisia muita kuluja tarjouksiin liittyy ja mitä mikäkin tarjous maksaa koko laina-ajan aikana.

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä kannattaa käyttää riittävästi aikaa tarjousten vertailuun. Käy läpi kaikki saamasi tarjoukset huolellisesti ja varmista, että ymmärrät, mitä mikin lainaehto tarkoittaa.

Miten laina-aika vaikuttaa asuntolainan kuluihin?

Kun lainan laina-aika muuttuu, myös lainan korko muuttuu. Kannattaakin aina laskea, kuinka paljon korkoa ja muita kuluja joudut maksamaan koko laina aikana.

Pitkä laina-aika tarkoittaa väistämättä, että myös korkojen määrä koko laina-ajalta nousee. Lisäksi tulee yleensä maksettavaksi myös muita kuluja.

Usein asuntolaina kannattaa maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Nopean maksuaikataulun avulla voi säästää lainan kokonaiskuluissa.

Toisaalta lainaa ei kannata mitoittaa liian tiukaksi, jotta saat sen varmasti maksettua olemassa olevien ehtojen mukaisesti. Mieti siis etukäteen tarkasti, kuinka paljon voit maksaa asunnon lainaa takaisin kuukausittain.

Yleensä asunnon ostaminen on yksi elämän suurimmista kaupoista, joten se kannattaa suunnitella huolella. Tavallisesti asuntolainojen kilpailuttamiseen tarkoitetuilta sivustoilta löytyy lainalaskuri, jonka avulla voit arvioida kuinka laina-aika vaikuttaa asuntolainasi kuluihin.

Kilpailuta asuntolaina lainalaskurin avulla

Syötä lainalaskuriin lainan määrä ja toivomasi laina-aika. Voit nyt laskea näppärästi, kuinka paljon lainan ottaminen maksaa sinulle ja kuinka laina-ajan muokkaaminen vaikuttaa lainan kokonaiskuluihin ja kuukausieriin.

Lainalaskuri osaa laskea arvion tulevan lainasi yksityiskohdista, kuten korkojen kokonaismäärästä. Tarkista kuitenkin aina tiedot, kuten viitekorko eli euribor ja marginaali, eri pankkien tarjouksista.

Asuntolaina on mahdollista saada jopa yli 30 vuoden laina-ajalla. Harkitse kuitenkin aina tarkkaan, tarvitsetko näin pitkää laina-aikaa. Jos haet pientä asuntolainaa esimerkiksi aso-asuntoon, voi jopa 12 kuukauden laina-aika riittää sinulle.

Usein kilpailuttaminen on helppo aloittaa suoraan lainalaskurin kautta, kun kaikki näyttää laskurissa hyvältä. Voit siis hakea lainaa täyttämällä laskurin yhteydestä löytyvät tiedot ja lähettämällä hakemuksen eteenpäin muutamalla klikkauksella.

Lainalaskuri asuntolainan hakijan apurina

Lainan kilpailuttamiseen erikoistuneilta sivustoilta löytyy yleensä näppärä lainalaskuri. Laskuri auttaa asuntolainan hakijaa arvioimaan omaa tilannettaan realistisesti.

Laskuri havainnollistaa, kuinka maksuajan muokkaaminen vaikuttaa asuntolainan kokonaiskustannuksiin ja kuukausieriin. Samalla se auttaa asuntolainan hakijaa arvioimaan, kuinka suunniteltu lainasumma istuu omaan arkeen ja talouteen.

Laskurin käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Hyödynnä siis laskuria hakuprosessin alkuvaiheessa.

Miksi asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa?

Kun asuntolaina kilpailutetaan, saa asiakas tarjouksia yleensä useasta eri pankista. Tämä tarkoittaa, että asiakkaalla on tavallista paremmat mahdollisuudet saada paras olemassa oleva asuntolainatarjous.

Asiakas voi säästää kilpailuttamalla asuntolainan koroissa ja muissa kuluissa. Esimerkiksi lainan marginaali voi vaihdella pankista toiseen. Kun saat usean eri pankin lainatarjouksen, voit aina valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Kun lainan korko ja muut ehdot ovat optimaaliset, voi asiakas säästää yllättävän paljon lainan koko takaisinmaksuajan aikana. Säästetyille rahoille tulee uudessa kodissa varmasti muutakin käyttöä.

Koska asuntolainan kilpailuttaminen on huomattavasti helpompaa kuin ennen, kannattaa pankit kilpailuttaa matalalla kynnyksellä. Näppärien nettipalveluiden ansiosta asuntolainan kilpailuttaminen ei vie paljon aikaa, eikä vaadi runsaasti ylimääräistä vaivaa.

Kilpailutuksen hoitaminen verkossa on myös stressitön vaihtoehto, sillä palvelu hoitaa kilpailuttamisen asiakkaan puolesta. Kun luoton kilpailuttaminen hoidetaan netissä, ei asiakkaan tarvitse itse neuvotella pankin kanssa hakiessaan asuntolainaa.

Itseasiassa asiakas voi hakea asuntolainaa useilta eri pankeilta täyttämällä vain yhden ainoan hakemuksen netissä. Modernien palveluiden ansiosta asiakkaan ei tarvitse itse miettiä miten lainaneuvottelut hoidetaan.

Palvelun kautta pankit ovat helposti saavutettavissa ja voit hakea asuntolainatarjouksia vaikka omalta kotisohvalta käsin. Myös lainatarjousten vertailu onnistuu näppärästi kotoa käsin.

Asuntolaina kanssahakijan kanssa

On mahdollista hakea lainaa myös kanssahakijan kanssa. Esimerkiksi aviopari voi hakea lainaa yhdessä.

Yleensä pankki myöntää lainaa kanssahakijalle enemmän ja paremmilla ehdoilla kuin yksinhakijalle. Tämä johtuu siitä, että pankki arvioi kahden hakijan pystyvän todennäköisemmin maksamaan lainan takaisin sovitusti.

Kun asuntolainaa haetaan kanssahakijan kanssa, tulee tämä tieto merkitä hakemukseen. Tämä nopeuttaa käsittelyä, kun pankki tietää välittömästi, että asuntolainaa haetaan kanssahakijan kanssa.

Mikä on asuntolainan euribor eli viitekorko?

Asuntolainan Euribor viittaa euroalueen rahamarkkinoilla käytettävään viitekorkoon. Tämä viitekorko on yleisesti käytössä talletusten ja lainojen viitekorkona.

Suomessa suurin osa asuntolainoista sidotaan 12 kuukauden Euriboriin. Tämä tarkoittaa sitä, ettei asuntolainan korko muutu 12 kuukauden aikana.

Asuntovelallisen yhdistelylaina

Jos asuntovelalliselle on kertynyt useita erillisiä lainoja, joiden vuoksi oman talouden hoitaminen tuntuu haastavalta, on aika harkita yhdistelylainaa. Yhdistelylaina yhdistää nimensä mukaisesti erilliset lainat yhdeksi lainaksi.

Yhdistelylainan avulla asuntovelallisella on mahdollisuus säästää lainakuluissa, kuten koroissa. Säästöä saattaa syntyä merkittävästi, kunhan yhdistelylainakin vain muistetaan kilpailuttaa.

Harkintaa asuntolainan hakemiseen

Vaikka uusi koti olisikin suurin unelmasi, kannattaa asuntolainan hakemisessa käyttää tarkkaa harkintaa. Omaan talouteen kannattaa jättää riittävästi jouston varaa, jotta budjetti kestäisi myös yllättävissä tilanteissa.

Harkitse siis tarkkaan, kuinka suuren asuntolainan tarvitset ja missä ajassa pystyt maksamaan summan takaisin. Hyödynnä asuntolainalaskurit arvioinnin tukena.

Asuntolaina tarpeen mukaan

Asuntolaina tulee aina hakea omien tarpeiden mukaan. Laske tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitset unelmiesi toteuttamiseen ja varmista, että haaveesi ovat realistisia.

Mieti myös sinulle sopiva takaisinmaksuaika. Käytä tarvittaessa apunasi lainalaskuria.

Älä ali- tai ylimitoita lainaasi. Tämä koskee sekä lainasummaa että takaisinmaksuaikaa.

On kaikkien osapuolien etujen mukaista, että mitoitat lainasi oikein. Asuntolainan takia ei kannata menettää luottotietoja, eikä ajautua maksuvaikeuksiin. Harkinta on siis valttia.