Asuntolaina opiskelijalle

Opiskeluaikana rahatilanne voi usein olla tiukilla. Silti asumisesta pitää maksaa. Monelle tuleekin mieleen kysymys siitä, voiko opiskelija saada lainaa oman asunnon ostamista varten. Silloin olisi mahdollista lyhentää asuntolainaa sen sijaan, että maksaa ulkopuoliselle vuokraa. Lue lisää.

asuntolaina opiskelijalle

Kilpailuta asuntolaina yhdellä hakemuksella

Etuan avulla voit maksutta kilpailuttaa asuntolainasi vaivattomasti. Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali. Voit  kilpailuttaa myös ASP-lainan.

Asuntolainapankki useammalle

Harkitsetko uuden asunnon ostamista, mutta et ole saanut lainaa omasta pankistasi tai muilta perinteisiltä pankeilta?

Bluestep Bank pyrkii auttamaan sinua silloin, kun muut pankit eivät siihen pysty. Käymme yhdessä läpi taloudellisen tilanteesi ja selvitämme mahdollisuutesi asuntolainan saamiseen.

Opiskelija voi saada asuntolainaa

Monelle tulee yllätyksenä, että opiskelija voi saada lainaa asuntoa varten, mikäli talous on kunnossa ja maksusuunnitelma realistinen.

Asuntolainaa harkitessa on viisasta aina selvittää huolella tarjolla olevat vaihtoehdot, jotta osaa tehdä omaan elämäntilanteeseensa ja taloudelliseen tilanteeseensa parhaat ratkaisut.

Tavoitteena on tietysti löytää tahot, jotka antavat lainaa, jossa lainan korko on mahdollisimman edullinen, kuten muutkin kulut.

Kilpailuttamalla asuntolainan saat lukuisia lainatarjouksia

Kun mietit, millaista lainaa pankista toivot, hakemusten tekeminen moneen eri pankkiin on työlästä.

Opiskelijan kannattaa kilpailuttaa asuntolaina kätevästi yhdellä hakemuksella, jolloin selviää, mitkä omat vaihtoehdot lainan ottamiseen ovat ja onko lainaa ylipäänsä mahdollista saada.

Samalla sinulla säästyy runsaasti sekä aikaa että vaivaa. Voit heti saada monia lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotka myöntävät lainaa opiskelijalle.

Laina opiskelijalle on suuri päätös, joten lainoja on helppo vertailla oikean päätöksen tueksi. Päätöstä ei joudu tekemään liian kiireellä, vaan siitä voi keskustella itselleen tärkeiden ihmisten kanssa.

Lainaa myös ilman vakuuksia

Opiskelija voi hakea lainaa hyvin ilman vakuuksia, kunhan on 18-vuotias. Luonnollisesti lainojen ehtona ovat esimerkiksi moitteettomasti hoidetut raha-asiat ja suunnitelma lainan hoidosta.

Hyvin hoidettu mahdollinen opintolaina todistaa usein maksukyvystä ja asuntolaina on mahdollista saada opintolainan lisäksi.

Valtion takaus esimerkiksi ASP-lainaan tarkoittaa, että takaus voidaan jättää yleensä valtion hoidettavaksi, kun 10 % asunnon hinnasta on itse säästetty.

Tällöin erillisiä takaajia tai vakuuksia ei valtion lisäksi tarvita, kun lainan hakija on tässäkin tapauksessa vähintään 18 vuotta täyttänyt.

Valitse opiskelijana edullinen asuntolaina

Jokainen pankki voi tarjota opiskelijan lainaa hieman eri ehdoilla. Säästät monta euroa kuukausittain, kun selvität vertailun avulla lainan todelliset kulut ja myös niin sanotut piilokulut.

Pankit saattavat periä esimerkiksi eri suuruisia lainanhoitokuluja, joista on hyvä olla aina selvillä. Paras vaihtoehto on edullisin ennen kaikkea pitkällä aikavälillä.

Joskus sopiva asunto löytyy nopeasti, voi olla tärkeää, että lainapäätöksen saa nopeasti ja turhia odottamatta.

Vertailun avulla selviää todellinen vuosikorko, jonka tietäminen on ehdoton edellytys lainapäätöstä harkitessa.

Kenelle asuntolaina voidaan myöntää

Rahoituslaitokset haluavat saada realistisen kokonaiskuvan taloudellisesta tilanteestasi ja maksukyvystäsi. Laina-aika voidaan sovittaa yleensä opiskelijoille sellaiseksi, että opiskeluaikana voi keskittyä opiskeluun.

Siinä vaiheessa, kun säännölliset tulot ovat vakiintuneet valmistumisen jälkeen, lyhennyserää voi kasvattaa.

Kun asuntolainan ottaa harkitusti jo opintojen aikana, maksuaikaa jää runsaasti ja laina on maksettu nuorempana kuin jos sen ottaisi myöhemmin. Mikäli opiskellessa on mahdollista käydä töissä, lainatarjouksia on yleensä saatavilla runsaammin.

Samoin, mikäli opintolaina on kohtuullinen ja valmistumisen jälkeen työllistymisnäkymät hyvät. Opintolaina voidaan nähdä myös hyvänä harjoitteluna lainan maksamiseen ja vastuulliseen rahankäyttöön.

Laina opiskelijalle on mahdollinen

Opiskelija voi saada lainaa jopa yli 100 000 euroa, jos pankki katsoo hänet luottokelpoiseksi. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kyseessä ei ole pikavippi opiskelijalle, vaan asuntolaina opiskelijalle. Olipa summa sitten 20 000 tai 150 000 euroa, se on myös maksettava takaisin.

Opiskelija tarvitsee ennen kaikkea mahdollisuuden keskittyä ensisijaisesti opintoihinsa, joten asuntolaina tulee mitoittaa sen mukaisesti.

Asuntolaina on vaihtoehto vuokran maksamiselle

Asuntolainan voidaan nähdä olevan sijoitus omaan tulevaisuuteen, maksetaanhan sitä vain, jotta asunnon saisi lunastettua itselleen. Perusedellytysten täytyy kuitenkin aina olla kunnossa, jotta lainat eivät muodostu rasitteeksi.

Jotta lainan voi myöntää, opiskelijallakin tulee olla ainakin jonkinlaiset tulot. Vain opintotuella ja opintolainaa nostamalla asuntolainan saaminen on hankalaa, joskaan ei täysin mahdotonta.

Pankille on tärkeää varmistaa lainojen takaisinmaksu ja se, että saat aina lainasi säännöllisesti lyhennettyä. Lisäksi pankit haluavat tietää, kuinka paljon maksat opintolainaa ja kuinka paljon saat tuloja muualta.

Asuntolainaa varten ei voida varata kaikkia opiskelijan nettotuloja, vaan vain se, joka jää jäljelle kaikkien opintojen ja elämiseen liittyvien pakollisten menojen jälkeen.

Opiskelija voi saada kohtuullisen lainan

Moni miettii, voiko opiskelija saada lainansa kohtuullisin ehdoin, vaikka maksukyky opiskeluaikana on melko pieni. Opiskelijana voit saada kuitenkin edullista lainaa, joka myönnetään opiskelijalle heti, kun saat tiedon vertailusta ja olet perehtynyt siihen.

Monet pankit myöntävät opiskelijalle lainaa jopa erityisen mielellään, koska uransa alussa oleva opiskelija on motivoitunut ja sitoutunut. Tärkeintä on, että lainaa voidaan myöntää vain tarpeellisiin ja harkittuihin investointeihin, jollainen oma asunto opiskelijalle eittämättä on.

Pankit harkitsevat opiskelijan lainat aina tapauskohtaisesti

Paitsi nettotulojen määrää, pankit haluavat tietää miten olet menetellyt muiden mahdollisten lainojen, kuten opintolainan suhteen.

Mikäli lyhennyseriä on jäänyt väliin, lainan saanti vaikeutuu huomattavasti. Mikäli voit esittää todisteita työpaikasta tai jopa valmistumisen jälkeisestä vakituisesta työpaikasta, laina on usein mahdollinen myös opiskelijoille.

Myös esimerkiksi se saattaa vaikuttaa tilanteeseen, kuinka monta vuotta opiskeluun on vielä tarkoitus varata ja kuinka suuri on opintolainan jäljellä oleva määrä on.

Lainaa opiskelijalle moneen tarkoitukseen

Kannattaa huomata, että opintolaina ja asuntolaina opiskelijalle eroavat toisistaan maksutavan perustella. Opintolaina aletaan maksaa vasta, kun on valmistuttu ammattiin, mutta asuntolainaa heti, kun se on hankittu.

Asuntolainaankin voi saada lyhennysvapaita kuukausia, mutta se on poikkeus, eikä sääntö. Laina opiskelijalle on tarkoitettu aina nimensä mukaisesti joko opiskeluun tai asuntoon. Tosin mikään ei estä sinua käyttämästä osaa opintolainasta asunnon ostamiseen, jos se on taloudellisesti kannattavaa ja jos voit hoitaa opintosi aikataulun mukaisesti.

Opiskelija voi saada lainaa myös asuntoon

Mikäli olet harkinnut asiaa huolella, voit saada lainaa. Monet pankit antavat lainaa opiskelijalle ja jos sinulla on esittää omat laskelmat lainan hoitamiseksi, se osoittaa, että et ole ottamassa lainaa hetken mielijohteesta.

Opiskelijalle tulevat työvuosikymmenet ovat eduksi, kun mietitään, kuinka pitkäksi aikaa lainaa myönnetään. Terveydellisetkin seikat ovat opiskelijalle valttikortti: Työvuosia on senkin suhteen edessä enemmän kuin monella muulla lainan hakijalla.

Opiskelijana lainan hakeminen kannattaa

Voit hakea rohkeasti opiskelijana lainoja ja kilpailuttaa niitä, sillä se ei sido sinua mihinkään. On lukuisia hyviä syitä, miksi asunnon hankkiminen voi olla opiskelijalle hyvä päätös.

Asunnon omistajana lyhennät joka kuukausi omaa lainaasi ja parhaimmillaan maksat vähemmän kuin maksaisit vuokraa. Sinun ei myöskään tarvitse pelätä, että vuokrasopimus päättyy, vaan voit asua pitkäjänteisesti, mikä tuo opiskelijan elämään turvallisuutta.

Parhaimmillaan asunnon arvo nousee ja voit joskus tulevaisuudessa myydä sen jopa hyvinkin runsaalla voitolla. Näin pääset kiinni omaan omaisuuteen jo opintojen aikana.

Sitä, että pankit harkitsevat huolella, myöntävätkö lainaa opiskelijalle, ei kannata nähdä negatiivisena asiana. Päinvastoin tämäkin toimenpide tuo turvaa talouteesi.